Bror fra Laos
Hej, jeg hedder Bror. Jeg er 7 år og bor i hovedstaden Vientiane i Laos.
www.graphicmaps.com - Laos
Laos
For to og et halvt år siden flyttede jeg fra Danmark til Laos sammen med min familie. Jeg var meget spændt på, hvordan det ville være at bo i et fremmed land, som jeg slet ikke kendte. Det er sjovt at bo i et andet land, og jeg er glad for at være her.
Mine forældre
Jeg har tegnet et kort af Laos og afmærket hovedstaden Vientiane, hvor vi bor.
Familien rejste til Laos, fordi Brors far fik arbejde for en organisation, der hedder Mekong River Commission. Organisationen tager sig af samarbejdet mellem alle de lande, som Mekong floden flyder igennem. Det arbejde skal sikre, at miljøet i og omkring floden bliver udnyttet og bevaret på den bedste måde. Brors mor arbejder derhjemme med at tegne stoffer og tørklæder.
Min familie
Her sidder jeg med min familie i vores have. Min mor og far og min lillesøster Zoe på fire år. Vi har også en gravhund og nogle fugle. Når jeg ikke har nogen legekammerater, så kan jeg lege med vores legesyge hund.

Familien har en laotisk dame som hushjælp. Hun laver mad og gør rent. Det er dejligt, for så er der mere tid til at være sammen i familien. Somme tider laver Bror og hans familie selv mad, og så er det mest Brors mor, som står for madlavningen. Det er meget sjældent, at Bror skal hjælpe derhjemme. Somme tider vasker han op og reder sin seng. Det er helt bestemt Brors mor og far, som bestemmer, hvad der skal ske og hvad Bror og hans søster må.

Før Bror flyttede til Laos, boede han sammen med familien i en lejlighed i København. Bror har boet i to forskellige huse i Laos. Begge steder har tropiske haver, men Bror kan bedst lide den nuværende, fordi der er plads nok til at lege med kammeraterne. Der er en havemand, som passer haven og sørger for at vande planterne, så de ikke tørrer ud i tørtiden. I Laos regner det nemlig næsten kun imellem maj og september måned. Det er meget sjældent at opleve regn i resten af året i den del af landet, hvor Vientiane ligger.
Min tegning
Jeg har tegnet en tegning af en abe, som henter kokosnødder.
Min skole
Her er et billede af min klasse. Bror går i skole i en international skole sammen med børn fra 28 forskellige lande. I skolen er der børn fra børnehaveklassen til 9. klasse. I Brors klasse er der børn fra Korea, Tyskland, Laos, England, Frankrig og Bror fra Danmark. I alt er der 19 børn i klassen. Bror går i skole fra kl. 8 om morgenen indtil kl. 14.30 om eftermiddagen. De fag han har i skolen er fransk, engelsk, matematik, billedkunst, gymnastik, fysik, historie/samfundsfag og bibliotek/computer. Bror kan helt sikkert bedst lide fagene gymnastik, billedkunst og bibliotek/computer.

Bror taler engelsk hele dagen i skolen, bortset fra en gang imellem i billedkunst, fordi læreren i billedkunst også er dansker. Bror, hans lillesøster Zoe og læreren i billedkunst er de eneste danskere på skolen. I starten var det svært at tale engelsk hele tiden, men det vænnede Bror sig hurtigt til. Nu synes han, at det er dejligt at tale engelsk. Bror savner ikke at tale dansk i skolen.
Min fritid
Her er mine bedste venner.

Bror har somme tider kammerater med hjem fra skole i sin fritid. Det sker også tit, at han er hjemme og besøge nogle af sine klassekammerater. Men han har aldrig besøgt nogle af sine laotiske klassekammerater. Bror kan godt lide at se fjernsyn. Hjemme hos Bror kan de kun se video, så han nyder at komme på besøg hos sine kammerater. Han kan godt lide at se udsendelser, der giver idéer til at konstruere og bygge selv. Brors bedste legetøj er en robot. I ferierne kan Bror også godt lide at konstruere ting ud fra nogle idéer i en bog.
Min maskine
Her er en tegning af en maskine, som jeg selv har opfundet.
Mit bedste legetøj
Her er mit bedste legetøj, som er en robot. Når ting går i stykker, laver jeg noget andet ud af det. Kassen på fotoet var en kubik, nu er den en satellit.

Nogle gange sidder Bror derhjemme og keder sig lidt, hvis han ikke har nogen at lege med. De fleste af Brors kammerater bor kun i Laos i nogle få år, fordi deres forældre arbejder i forskellige lande rundt om i verden. Derfor mister Bror en gang imellem nogle legekammerater, som rejser med deres forældre. Bror synes, at det er hårdt at sige farvel til gode venner. Han savner dem meget, efter de er rejst.
Det gør mig glad
Bror har lavet to tegninger om at få gaver. Jeg bliver meget, glad når jeg får en gave.
Det gør mig ked af det
Og jeg bliver ked af det, når jeg ikke må lege med gaven med det samme.
Taxi
En taxi i Bangkok. Nogen gange tager vi en tur til Thailand.
Traditioner i Laos
Her er et foto af vores tempel.

Der er mange ting, som er anderledes ved at bo i Laos. Bror kan godt lide at gå ture ved templerne og snakke med munkene. Og så synes han, at noget af den laotiske mad smager ret godt. Bror har både lavet en tegning og taget et fotografi af forskellige laotiske traditioner.
Særlige begivenheder
Bror har tegnet en Basi dekoration. Det er en speciel dekoration, som bruges ved særlige begivenheder i Laos. Særlige begivenheder kan være, når nogle skal rejse, når et barn er blevet født eller når et hus skal indvies.
En vejvander
Bror har fotograferet en vejvander. Det er en maskine, som vander vejene for at få det til at støve mindre i byen.