Kuku fra Thailand
Jeg hedder Kuku. Jeg er 13 år gammel og bor i en flygtningelejr på grænsen mellem landene Thailand og Burma. Kuku og hendes familie tilhører et folk der hedder Karén-folket. Karén-folkets land ligger inde i et andet land Burma. Karén-folket vil selv bestemme hvordan de skal leve, og have deres eget land. Men det må de ikke for militærstyret i Burma, der slår hårdt ned på alle som ikke gør som de siger. Derfor er mange karénere nødt til at flygte ud af landet for at komme i sikkerhed.
www.graphicmaps.com
Thailand
På kortet kan du se hvor Thailand ligger i Asien. Landkortet er fra http://www.graphicmaps.com/
Min familie
Indtil Kuku var 10 år gammel boede hun sammen med sin mor og far og 8 søskende i deres landsby i Burma. Men for tre år siden besluttede hendes far at sende hende og hendes søskende til flygtningelejren i Thailand. Det var blevet for farligt at bo i Burma.

Nu bor Kuku sammen med hendes tre søskende, bedsteforældre og tanter i sikkerhed. Kukus mor og far er blevet i Burma. Kukus far er Karén-soldat og hjælper med at beskytte landsbyen mod militærangreb.
Angreb på min landsby
Vi kunne ikke blive i vores landsby fordi den burmesiske hær hele tiden angreb. Vi løb altid væk når landsbyen blev angrebet. I lang tid flyttede vi fra sted til sted inde i junglen.

Jeg husker et angreb hvor vi flygtede midt om natten. Der var ikke tid til at tage nogen af vores ting med. Jeg tog en lille håndfuld ris med som jeg gemte i min lomme. Da jeg havde spist det, var jeg sulten. Men vi var så heldige at møde nogen mennesker i junglen som gerne ville dele deres mad med os.
Min skole
Her i flygtningelejren kan jeg gå i skole og det er jeg meget glad for. På billedet kan du se mine skolekammerater.

Kuku kunne ikke gå i skole hjemme i landsbyen i Burma fordi der altid var meget uro og krig.
Mine lærere
Her er lærerne på min skole.

Efter skole hjælper Kuku og hendes søskende til derhjemme. De skiftes til at lave mad, gøre rent og vaske tøj. En af hendes tanter bestemmer, hvem der skal gøre hvad. De passer også deres bedstemor som er 80 år gammel
Min religion
Kuku og hendes familie er kristne. De beder til Gud tre gange om dagen, morgen, middag og aften. På grund af krigen har de mange bekymringer og problemer, men de føler sig alligevel sikre fordi de tror på Gud. De fleste mennesker i Thailand er dog ikke kristne men buddhister.

Kirkens vægge er lavet af bambus og taget er af blade.
Mine venner
Her er mine venner. Vi er sammen om at gøre rent i kirken hver søndag.
Kuku kan godt lide at gå i kirke, synge og gå i søndagsskole.
Min bedste veninde
Her står jeg sammen med min bedste veninde. Vi går i samme klasse.
Vores aftensmad
Til aftensmad spiser Kukus familie for det meste ris med grøntsager. Det er ikke så tit de får kød. Kød er nemlig dyrt og det har de ikke råd til.
Min tante
Tak til Kukus tante der har hjulpet Kuku med at tage billederne.

Også tak til Peter Mortensen der har hjulpet os med at finde Kuku så hendes historie kunne komme med på Verdensbørn. Peter arbejder for Arbejderbevægelsens Internationale Forum. Du kan læse om Arbejderbevægelsens Internationale Forum og den danske Burmakomite på AIFs hjemmeside http://www.aif.dk/burma.asp.