Isak fra Grønland
Hej, jeg heder Isaak Henson og bor på Grønland.
Grønland
På Grønland bor der 56.000 mennesker. Det er næsten lige så mange som der bor i Roskilde.

Jeg er 10 år gammel og bor sammen med min bedstefar og bedstemor. Isaks bedstefar er fanger.
Jeg fanger fisk
En gang i mellem får Isak fri fra skole for at tage med sine bedsteforældre på fangst. De fanger både fisk, sæler og søkonger. Søkonger er nogle fugle der smager godt.

Det meste af Grønland er dækket af is. I havet er der hvaler, sæler og hvalrosser, oppe på isen er der isbjørne og inde på land kan man være heldig og se moskusokser.
Min bedstemor
Her er bedstemor ude på isen foran bygden hvor vi bor, Quanaq. På Grønland kalder man tit en lille by eller en landsby for en bygd.

Det er Isaks bedstemor der gør rent og laver mad. Det er bedstemor, der bestemmer derhjemme.
Vores hus
Her er vores hus.
Isak hjælper sin bedstemor med at holde rent uden for huset.
Min morbror
Her er min morbror.
Isak bor også sammen med sine to morbrødre. Han bor ikke sammen med mor og far. De er skilt. Isak har tre søskende. Han er den næstældste. De to andre bor hos mor.
Om morgenen
Jeg står op klokken 7 hver morgen. Til morgenmad får jeg havregryn og kakao.
Min klasse
Her er min klasse.
En almindelig skoledag for Isak er på 5 timer. Han er glad for at gå i skole. Han kan især godt lide matematik, kristendom og grønlandsk. Isak drømmer om at blive brandmand eller politibetjent når han bliver stor.
Min matematiklærer
Her er min matematiklærer. Han hedder Kaj Søby.
Min bedste ven
Og her er min bedste ven.
Efter skole
Her fodrer jeg mine hunde med sælkød.
Efter skoletid leger Isak mest udenfor. Omkring klokken 6 går han hjem og spiser aftensmad. Hans livret er sælkød og spaghetti med kødsovs.
Vi fanger sæler
Her er jeg ved at flænse en sæl vi har fanget.
I Quanaaq er der stor forskel på sommer og vinter. Om sommeren er det meget lyst. Solen bliver på himlen både dag og nat i 4 måneder. Så kan man lege ude til sent på aftenen.
Vores idrætshal
Her er idrætshallen. Den bruger Isak og de andre børn meget om vinteren. De spiller badminton og basketball. Udenfor er det nemlig mørkt og koldt. Om vinteren er det helt mørkt i 4 måneder og – 35 graders kulde. Isak plejer at tage hjem ved klokken halv elve tiden om aftenen. Klokken elve ligger han i sin seng.
Min skole
Her er Isaks skole. Det er Lasse Ovesen, der er skoleinspektør på skolen, der har hjulpet os med at få Isak med i Verdensbørn. Læs om bygden Qaanaaq og skolen på denne hjemmeside.