Blanca fra Nicaragua
Hej. Jeg hedder Blanca Rosa Martínez.
www.graphicmaps.com - Nicaragua
Nicaragua
Blanca Rosa er er 12 år gammel. Blanca Rosa bor i Nicaragua.
Min familie
Her kan du se min familie ude foran vores hus. Her er min mormor, min mormors mand, min tante, min onkel, min lille fætter på 10 måneder, min lillesøster på 8 måneder, min kusine og mig.

I alt bor de ni mennesker sammen. Blanca Rosas far er alkoholiker og han kommer ikke længere i huset.
Om morgenen
De dage hvor Blanca Rosa skal i skole, står hun op klokken halv seks - samtidig med solen. Hun tager sin skoleuniform på, reder sin seng og spiser morgenmad. Når hun har børstet tænder er hun klar til at gå i skole. Skolen ligger tæt på hendes hus, så det tager kun et halvt minut at gå derhen.

Nogen morgener afholder vi El Acto. Det betyder at alle eleverne samles ude i skolegården for at synge nationalsangen.
I skolen
Jeg er i skole hver dag fra klokken syv til tolv. Vi har mange forskellige fag, for eksempel spansk, engelsk, matematik, biologi og sociale studier. Sociale studier er en blanding af geografi og samfundsfag, hvor eleverne lærer om Nicaragua og resten af verden.
Efter skole
Når jeg kommer hjem fra skole tager jeg min skoleuniform af og tager noget andet tøj på, så spiser jeg frokost og laver lektier i en time eller to. Min mor siger at mit vigtigste arbejde er at passe min skole og lave mine lektier.

Blanca Rosas mor siger også at det er vigtigt at Blanca Rosa, når hun bliver stor lærer at arbejde med en computer, hvis hun skal få et arbejde. Derudover har Blanca Rosa ikke de store planer for hvad hun gerne vil lave når hun bliver voksen.
Mine opgaver
Om eftermiddagen skal jeg nogen gange passe min lillesøster mens hun ligger i hængekøjen. Ellers er det min opgave at vaske mit eget tøj, vaske op og hjælpe med at vaske ris. Det er min kusine Angela Gabriel som køber ind, men nogen gange går jeg med hende hen til bedstemors bror. Han har en købmandskiosk hvor vi køber olie, æg, tomater, løg og hvad vi ellers skal bruge.
Jeg ser fjernsyn
Når jeg er færdig med mine pligter, tegner jeg eller ser fjernsyn. Hver dag klokken tre er der et dukkeprogram og ellers er der nogen tv-serier jeg følger med i. Jeg skændes nogen gange med min mormors mand, Don José, fordi han siger jeg ikke må se TV-serier når jeg endnu ikke er døbt.
Min religion
Blanca Rosas familie er evangelister. Det betyder at de går i en kristen evangelisk kirke og her bliver man først døbt som voksen.

Vi går i kirke hver aften klokken halv syv. Klokken seks begynder jeg at gøre mig klar til at gå i kirke for jeg er langsom som en skildpadde. Der er altid nogen fra min familie der bliver hjemme for at passe på huset. I kirken synger vi mange sange og lytter til præsten. Jeg kan godt lide at gå i kirke bortset fra at man skal gå i lange nederdele. Katolikkerne må gå i korte bukser og korte nederdele. Det ville jeg også gerne.
Efter kirke
Når familien kommer hjem fra kirken ved ni-tiden skal de have aftensmad. Bagefter leger Blanca Rosa lidt med babyerne og reder sin mors seng. Hvis Blanca Rosa ikke er alt for træt ser hun en film i fjernsynet inden hun går i seng.
Jeg går til tegning
To timer om ugen går jeg til tegning i Medborgerhuset. Jeg kan godt lide at tegne. Her har jeg tegnet noget der gør mig ked af det: boldspil i idrætstimerne.

Undervisningen i Medborgerhuset er gratis, mens det koster penge at gå i den almindelige skole. Derudover skal eleverne selv købe bøger, blyanter og skoleuniform.
Mellemamerika Komiteen
Rune Bager har boet hos Blanca Rosas familie i nogen uger som led i Mellemamerika Komiteens miljøbrigade 2001. Tak til Rune for hans indsats for at få Blanca Rosas historie med på Verdensbørn.
Du kan læse mere om Mellemamerika Komiteen på hjemmesiden http://www.ma-komiteen.dk/side/1