Jescenia fra Venezuela
Hej, jeg hedder Jescenia. Jeg er 15 år og bor i Chivacoa i Venezuela. Jeg bor sammen med min mor og mine 3 søskende.
 www.graphicmaps.com - Venezuela
Venezuela
Landkort: http://www.graphicmaps.com/
Min far
Her står jeg sammen med min far.

Jescenia’s far bor ikke sammen med resten af familien.
Min mor
Her står min mor foran vores hus. Vi har et metalgitter foran huset, fordi der er så meget kriminalitet, der hvor vi bor. Jescenia’s mor tjener penge til familien som socialrådgiver. Jescenia’s søskende er lige blevet færdige med deres uddannelse, men de er ikke begyndt at tjene penge endnu.
Min søster
Min søster Diosa er 24 år.
Min søster
Min søster Jennifer er 19 år.
Min bror
Min bror Darwin er 20 år.
Jescenia’s mor arbejder hele dagen, så Jescenia og hendes søskende hjælper meget til derhjemme. Jescenia tager opvasken og vasker sit tøj hver dag. Jennifer fejer, gør rent og laver aftensmad, mens Darwin rydder op i duernes gård og på sit værelse.
Min skole
Jescenia står op klokken 5.00 hver morgen og hjælper til med at lave morgenmad. Bagefter går hun i bad og tager sin skoleuniform på. Hun skal være i skole klokken 7.15.

I Venezuela går næsten alle børn i skole. Jescenia går på en stor katolsk skole, der hedder "Colegio Santa Maria". Der går børn helt fra børnehave til gymnasium. På Jescenia's skole skal alle have skoleuniform på. Drengene har en lyseblå T-shirt og cowboybukser på, mens pigerne har en hvid T-shirt og mørkeblå kjole eller bukser på.
Mine lærere
Det er nonner, der underviser på skolen, og det er dem, der står for den daglige ledelse af skolen. Der er mange, der synes, at de bedste skoler er dem, hvor nonner og præster underviser. Men der er også mange regler, som skal overholdes.
Vi har musik
Her har vi musik. Drengene og pigerne sidder ikke ved siden af hinanden.

Elevernes forældre betaler for at have deres børn på skolen. De betaler efter, hvor meget de tjener. Det er vigtigt, at Jescenia klarer sig godt i skolen. Ellers kan hun blive nødt til at gå ud af skolen og arbejde i stedet for og være med til at tjene penge til familien.
Efter gymnasiet
Jescenia går i 1.g og håber på at blive færdig med gymnasiet. Hun vil gerne læse til bioanalytiker og arbejde på et laboratorium på et hospital. Det tager 5 år.
Efter skole
Når jeg kommer hjem fra skole ca. klokken 13.00, spiser jeg middagsmad.

Jescenia’s mor laver middagsmad om morgenen, så den er klar, når de alle sammen kommer hjem fra arbejde og skole. Om eftermiddagen laver Jescenia først sine lektier, så ser hun fjernsyn og hygger sig. Hun går i seng ca. klokken 21.00.
Jeg taler i telefon
Jeg kan godt lide at tale i telefon med mine veninder.
Mine venner
Jeg kan også godt lide at være sammen med mine venner og høre musik. Her står jeg sammen med min veninde, Betsi.
Det gør mig glad
Jeg er glad, når min familie er samlet.

Jeg drømmer om en dag at komme til Danmark på besøg. Men jeg kunne ikke tænke mig at bo i Danmark, for jeg tror at jeg vil komme til at savne min familie, mine venner, stranden og varmen.

Det gør mig ked af det
Døden gør mig ked af det.
En glad pige
Jeg er en naturlig, glad og udadvendt pige, når jeg er sammen med mine veninder, men jeg kan godt være lidt tilbageholdende, når jeg er sammen med mennesker jeg ikke kender. Her står jeg sammen med min veninde, Angela.
Min religion
Jescenia’s mor tager de vigtige beslutninger i Jescenia’s liv, men hun taler altid med Jescenia om det først. Hun spørger Jescenia om, hvad hun synes, og ud fra det tager hendes mor beslutningen.

Jescenia er katolik og går i kirke hver søndag. Hun skal konfirmeres til juni. Normalt bliver man konfirmeret, når man er blevet 12 år. Venezuela er et katolsk land, og der er så mange børn og unge i landet, at man må stå på venteliste for at blive konfirmeret. Jescenia har ventet i flere år på at blive konfirmeret.
Min 15-års fødselsdag
Jescenia har inviteret gæster til sin 15-års fødselsdag. Lige nu skal hun gøre sit hår klar. Det tager ca. 2 timer, fordi hun vil fjerne alle sine små proptrækkerkrøller. I Venezuela er det ikke smart at have krøller.
Jescenia fra Venezuela - Verdensbørn
Her står jeg sammen med min far.

Jescenia og hendes far skal åbne festen ved at danse den første vals.
Jescenia fra Venezuela - Verdensbørn
Den næste, som skal danse med hende, er hendes bror, Darwin. Han knæler foran hende og spørger, om hun vil danse med ham.
Jescenia fra Venezuela - Verdensbørn
Nu må alle drenge på 15 år danse med hende.
Min moster
Her står jeg sammen med min moster Hilda.
Min mormor
Her er moster Prisca og min mormor Maria Eugenia.
Tak
Mikael Jensen har hjulpet os med portrættet af Jescenia. Han har lavet en skoleopgave om Jescenia og hendes familie og venner. Han går på Rudolf Steiners Skole i Århus. Tusind tak for hjælpen! Her står han sammen med Jescenia, Edison og Joanna til Jescenia's 15-års fødselsdag.