• boern.jpg
  • 20141104_160318.jpg
  • Dreng fra Zanzibar.jpg

Velkommen til globalskole.dk

Global skole er hjemmesiden for dig, som gerne vil have inspiration til den internationale dimension i undervisningen. Vi samler og udvikler undervisningsideer og metoder, som kan udvikle børn og unges kompetencer indenfor interkulturelle og globale emner.

Vi giver dig information og indgange til andre relevante hjemmesider og materialer om globale perspektiver. Kig under lærermenu, eller brug søgefeltet til at finde det, du har brug for.

Foto: Lone Kaplan

Vi har fået et nyt billedgalleri og her vil vi snarest lægge forskellige billedserier ind, og vi modtager gerne bidrag fra jer.

Globalskole er et frivilligt initiativ, som drives uden kommercielle interesser. Det er ikke lykkedes at finde midler til udvikling af sitet. Vores mål at bidrage til at klæde lærere og lærerstuderende på til at tænke globale og interkulturelle dimensioner ind i deres undervisning.

Vi overvejer at lave en forening, som så vil give os bedre mulighed for at søge fonde.

Ellen Farr

Vi anbefaler

De bedste nyheder

Aktuelle emner

• Klædt på til verden

- en håndbog til undervisere om interkulturel kompetence.

Ny lærebog af Ellen Farr, Lilian Rhode og Lone Smidt , Geografforlaget, april 2009. Se også Brochuren for "klædt på til verden"

• Verdensbørn

Her møder vi børn fra hele verden gennem børnenes fortælling og deres billeder og tegningerne.

Gennem filmklip møder vi børn fra Sydafrika, Cambodja, Vietnam, Thailand, Burma, Indien og Nepal, samt Grønland, Føræerne og Danmark. Materialet er beregnet til indskoling og mellemtrinnet.

Se det omfattende materiale om verdenens børn.

• Klima

Talk klima

Undervisningsmateriale målrettet 8.-10. kl. fra Dansk Røde Kors 2008. Se Røde Kors' materiale

• Flygtninge

Undervisningsforløb om flygtninge, årsager og vilkår.

Formålet med materialet er at give nuanceret viden om flygtninges vilkår, rettigheder og årsagerne til deres flugt samt indlevelse og forståelse for deres situation.

Se materialet om flygtninges vilkår..

• Verdensmåls quiz

Prøv din viden om FNs nye verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Se quizzen.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com