Priscale fra Benin - Verdensbørn
Priscale fra Benin
Hej, jeg hedder Priscale.
Priscale er 13 år og bor i et land, der hedder Benin.
Benin - www.graphicmaps.com
Benin
Benin ligger i det vestlige Afrika og er tre gange større end Danmark. De seks millioner indbyggere bor i den sydlige del af landet, hvor der er vand nok til at dyrke markerne og holde husdyr.

Den røde pil peger på landet Benin.
Landkortet er fra http://www.graphicmaps.com/
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Min familie
Her er min familie. Det er mig i den hvide bluse. Min far er skrædder og tjener penge ved at sy for folk. Derfor betyder vores symaskine meget for os. Du kan se den på billedet.

Priscale bor sammen med mor og far, storebror Euronce på 17 år, lillebror Oscar på 5 år og lillesøster Vicintia på 8 år. Priscales far har to koner og to familier. De to familier bor hver for sig. Priscales far bor det meste af tiden sammen med Priscale og hendes familie.

Det er forældrene, der tager de vigtige beslutninger for Priscale. Nogle gange bliver andre i familien taget med på råd, f.eks. onkler, tanter og bedsteforældre. Det er altså altid nogle andre end Priscale selv, der tager beslutninger for hende. Børnene bliver betragtet som en del af lokalsamfundet, og det er alles ansvar at tage del i barnets opdragelse.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Jeg hjælper min mor
Jeg hjælper nogle gange min mor i weekenden med at sælge ting på markedet.

De penge, som Priscale’s far tjener, bruger familien til at betale skolepenge og medicin, hvis de bliver syge. Priscale’s mor tager sig af at opdrage børnene, især pigerne. Hun gør rent og laver mad og bruger meget tid på at dyrke grøntsager, så familien har noget at spise hver dag. Hun tjener lidt ekstra penge til familien ved at sælge ting på markedet, f.eks. sandaler, skåle og tøj.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Min religion
Religion betyder meget for Priscale og hendes familie. Priscales far er "Bale". Han leder møderne, når forfædrenes ånder mødes. Moderen og børnene er katolikker. Priscale synger i den katolske kirkes børnekor. Sammen med 15 andre børn synger og danser hun 2 timer om ugen.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Inden jeg går i skole
Jeg står op klokken halv syv hver morgen. Inden jeg går i skole, hjælper jeg til derhjemme. Jeg fejer gården, mens min søster fejer på vores værelse. Min storebror støver af og ordner møblerne.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Jeg vasker op
Bagefter skal jeg vaske op. Når det er gjort, vasker jeg mig, tager tøj på og er klar til at gå i skole.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Min klasse
Her er min klasse og vores klasselærer. Vi er 46 elever i klassen - 17 piger og 29 drenge.

Priscale er i skole hver dag fra klokken halv otte om morgenen til klokken fem om eftermiddagen, undtagen mellem klokken et og tre, hvor hun har frokostpause. Da går Priscale hjem og hjælper sin mor med at lave frokost til familien.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Mine bedste venner
Her står jeg sammen med mine bedste venner: Florence, Prisca, Yvette og Gisele. De går alle sammen i min klasse.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Når jeg kommer hjem
Når jeg kommer hjem fra skole, henter jeg vand sammen med min søster. Kilden ligger ca. 10 minutters gang fra vores hus, og vi er nødt til at gå flere gange frem og tilbage. Så i alt tager det ca. en time.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Vores aftensmad
Priscale hjælper sin mor med at lave aftensmad. Menuen står ofte på majsbrød med peanutsovs og okrasovs. Okra er en grøntsag der er grøn og ca. på størrelse med en lillefinger. Okra spises meget i Afrika og i Asien.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Vi spiser
Her kan du se min søster og mig spise aftensmad. Vi deler altid tallerken.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Det gør mig glad
Noget, der gør mig glad, er at dele mad med mine venner.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Min fritid
I min fritid kan jeg bedst lide at se fjernsyn, helst teater eller tegnefilm. Vi har ikke selv noget fjernsyn, men det har vores nabo. Han er også min klasselærer. Inden jeg går i seng, skal jeg nå at lave mine lektier til næste dag.
Priscale fra Benin - Verdensbørn
Børnefonden
Det er Tchognon Dazogbo, der har hjulpet os med at få Priscales historie med i Verdensbørn. Han arbejder for Børnefonden. Du kan læse mere om landet Benin og Børnefondens arbejde på Børnefondens hjemmeside http://www.bornefonden.dk/.