-
Konfrontation - et online debatspil for gymnasiet
Konfrontation er et debatspil der dykker ned i vigtige spørgsmål omkring kost, ernæring og folkesundhed. Debatspillet er udviklet for landbrugsrådet af Learning lab Denmark
-
Flygtningehjælpens hjemmeside tal og fakta
Flygtningehjælpen har samlet statestikker og informationer om flygtninge i Danmark og i andre lande. Hvad er en flygtning, flygtningekonventioner og fakta og tal.
-
eTwinning-Skolepartnerskaber i Europa
Hjemmeside hvor skoler kan finde partnerskoler til samarbejdsprojekter i EU. eTwinning er en del af Europa-Kommissionens program om livslang læring.
-
Ecole-Internationalt skolesamarbejde
European School Project's kursusprogram med moduler, som styrer dig igennem faserne i et internationalt projektsamarbejde.
-
Duda - 3die verdens oversigtsweb
Familien Jørgensens private website er en formidabel overflod af links om mange af skolens emner. Her kan man få et godt overblik og god inspiration til relevante hjemmesider bl.a. om integration, racisme og ulande.
-
EMU's side om den 3die verden
EMU er undervisningsministeriets oversigtsportal for grundskolen og ungdomsuddannelserne. Siden om ulande financieres af Danida og samler nye materialer om den 3. verden og specielt om Danida-støttede oplysningsprodukter.
-
Udsigt til Ulande
Serien "Udsigt til U-lande" består af i alt tre titler til henholdsvis 3.-4. klasse, 5.-7. klasse og 8.-10. klasse. Der er tale om et mindre lærebogssystem om u-lande, der udgives af Forlaget Meloni.
Til dette materiale hører 3 hjemmesider rettet mod hver aldersmålgruppe. Her gives en glimrende indføring i globale emner og ulandsviden.
-
talkKlima - materiale fra Dansk Røde Kors
talkKLIMA er et undervisningsmateriale for 7.-10. klasse, der udfordrer eleverne gennem dilemmaer og præsenterer dem for mulige konsekvenser - både miljømæssige og menneskelige - af verdens nuværende behandling af vores klima.
-
Internationale temaer fra Ungdomsbyen
Ungdomsbyen i Rødovre arrangerer kurser og udvikler materialer til de ældste grundskoleklasser. Check temaerne her.
-
Hvorfor it i projektarbejde?
En guide om brugen af IT i projektarbejdet fra Ministeriet for Børn og Undervisning.
-
Undervisningsmaterialer fra Dansk Røde kors
Dansk Røde Kors' undervisningsmaterialer til grundskolen, opdelt på klassetrin og fag.
-
Undervisningsavisen - Aktuelle temaer direkte fra virkeligheden
Undervisningsavisen.dk fra Politiken og Gyldendal giver dig temapakker klar til brug i samfundsfag i 8.-9. klasse.
-
Danidas hjemmeside for børn og unge med udgangspunkt i 2015 målene
Lærervejledninger, statistikker, fakta m.m., med blogs med unge i Ghana, dilemmaer og globale spørgsmål om dansk ulandsbistand.
-
Undervisningsmaterialer fra Red Barnet
Her findes godt materiale om bl.a. børns rettigheder, krig, hiv/aids, børnearbejde, prostitution, mobning, børn på flugt, m.m.
-
Zapp Jorden rundt - lærersider
Hjemmeside for Mellemfolkeligt Samvirkes ungdomsblad Zapp Jorden rundt. På denne side findes oversigt over temaer og her ligger faktasider, undervisningsidéer, elevsider, mmm. til udprintning.
-
Tilskud til udlandsophold og internationalt samarbejde
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående undervisnings hjemmeside med oversigt over Tilskud til udlandsophold og internationalt samarbejde.
-
globalis interaktive kort
Globalis er et interaktivt verdensatlas, hvor du selv kan lave dine egne kort og grafer. Målet med Globalis er at vise verdens ligheder og uligheder, og hvordan vi påvirker livet på planeten primært med visuelle hjælpemidler. Globalis er et nordisk samarbejde, som udspringer af et norsk initiativ. FN-forbundet i Danmark har oversat. Her finder i kort fra hele verden og en sand rigdom af fakta, oversigter og materialer til en lang række temaer.
-
Teach global citizen blog om globale dimensioner
Lektor Egon Hedegård har undervist i mange år på Metropol lærerseminarium og udgiver nyhedsbrev og blog om global undervisning og global citizenship med mange gode undervisningsforløb til samfundsfag, engelsk. Anvendelig til undervisning i de ældste klasser i overbygning samt gymnasium.
-
Globalt udsyn
CKU har lanceret et undervisningsportal, som er målrettet undervisningen i dansk, engelsk og samfundsfag på 8. – 10. klassetrin. ( om Ghana, Syrien, Nepal) Her kan lærere og elever finde undervisningsmateriale der kaster lys over situationen i Syrien, som stiller spørgsmål til afrikansk identitet (Ghana) og udfordrer forestillingerne om migration (Nepal)
-
CKU undervisning 2015
Hør hip hop kunstnere fra Syrien rappe mod Assad-regimet og Islamisk Stat. Se unge spoken word-kunstnere performe digte om nepalesiske arbejdsmigranter, der dør under de slavelignende forhold, mange arbejder under i Golfstaterne. Og læs om ghanesiske kunstnere, der rejser vigtige spørgsmål om identitet og vores opfattelser af Afrika. CKU's digitale undervisningsmaterialer er målrettet undervisningen i dansk, engelsk og samfundsfag på 8. -10. klassetrin. Gennem artikler, fotoserier, dokumentarfilm, digte og musikvideoer går de tæt på unge kunstnere, der med kunst, poesi og musik belyser konflikter og gør en forskel i Nepal, Syrien og Ghana.