På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

I materialesamling er indlagt samlede serier af publikationer. Publikationerne er også tilgængelig fra indskoling,  mellemtrin, overbygning og ungdomsuddannelser i rul ned menuen.

Lege fra hele verden

Masser af ideer til lege, spil og legetøj fra bl.a. Østafrika.

Kan leges og spilles af store og små.

Redigeret af Ellen Farr. Materialet er overtaget fra Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs mere: Lege fra hele verden

Temaer til ungdomsuddannelser

Indeholder omfangsrigt materiale om WTO, Demokrati, Slaver og Kaffe.

Temaerne har samme struktur med baggrund og fakta, cases, synspunkter og metoder og materialer med forslag til undervisningen, supplerende materialer og links. De enkelte temaer er krydret med videoklip, fotogalleri eller rollespil.

Materialet er relevante for unge på gymnasiet, hhx, htx og hf.

Læs mere: Temaer til ungdomsuddannelser

Verdensbørn

Her møder man børn fra Afrika, Asien og Latinamerika og fra Danmark, Grønland og Færøerne gennem børnenes fortælling og deres billeder og tegningerne.

Gennem filmklip møder vi børn fra Sydafrika, Cambodja, Vietnam, Thailand, Burma, Indien og Nepal. Materialet er beregnet til indskoling og mellemtrinnet.

Læs mere: Verdensbørn

Global undervisning

Den samlede oversigt over alle 30 numre af Global Undervisning. De indeholder, metoder, undervisningsideer og undervisningsmaterialer med fokus på temaer, som f.eks. Hvad er en flygtning, Børnearbejde, Rig og fattig, Racisme, Krig og meget mere.

Indeholder opgaver og materiale til alle alderstrin som er udarbejdet af lærere til lærere.

Læs mere: Global undervisning

Når mennesker mødes....

Dette er et idékatalog til interkulturel undervisning med baggrundsartikler og øverser, der kan benyttes på alle alderstrin.

Materialet er udarbejdet af samarbejdet: En verden af muligheder (EVAM)

Læs mere: Når mennesker mødes....