På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Materialerne herunder er beregnet til 4-7 klasse.  Benyt eventuelt Søg øverst til højre, hvis ikke du herunder finder det materiale, du leder efter. Under hovedmenuens Links findes derudover henvisninger til en række materialer på andre websites. 

Hallo-Danmark

Dette er et katalog, der indeholder idéer til at arbejde med mangfoldighed på 4. - 7. klassetrin.

Materialet er udarbejdet af Ellen Farr for Hallo Danmark.

Fag: Samfundsfag , historie, dansk ,geografi, filmkundskab

Læs mere: Hallo-Danmark

Dansk - Globale kompetencer

Halfdans Rasmussens poesi kan oplagt indgå i en global danskundervisning, der har det formål at “udvikle en personlig og kulturel identitet". Den globale kompetence er at kunne se sig selv i verden og se verden i sig selv.

Fag: Dansk

Læs mere: Dansk - Globale kompetencer

Myanmar: Børn på flugt

Nyt ulandskalendermateriale 2013 "Børn har altid ret" om børn på flugt i Burma/Myanmar. Materialet er udgivet af Dansk flygtningehjælp og består af en elevbog samt en lærervejledning. Begge kan downloades her: www.flygtning.dk/saadan-kan-du-hjælpe/skole.

Til materialet hører hjemmesiden: www.bornharaltidret.dk

Redaktion: Lene Vendelbo (skribent & redaktør), Kristina Søs Henriksen (ansv.) og Julie Nynne Bune. Anne Marie Thirup Christiansen (Pædag. konsulent), Jamie Holmes (Illustr.), Christian Als (Foto), Tina Schembecker (Layout).

Globale udfordringer

Materialet har fokus på at klæde børn og unge på, så de kan overskue, analysere og takle de globale begivenheder.

Fag: Samfundsfag, dansk, geografi

Læs mere: Globale udfordringer

Hallo Danmark-Inklusion

Global skole har her samlet metoder og redskaber som en skole kan bruge for at opnå en øget rummelighed og inklusion.

Den inkluderende skole giver mange udfordringer. Skoler står overfor krav om øget rummelighed og inklusion, men dette er en ressourcemæssig udfordring.

Læs mere: Hallo Danmark-Inklusion

Geografi: Bliv godt klædt på!

Målet med dette materiale er at eleven skal kunne orientere og engagere sig i den ny kulturelle og økonomiske verdensorden – et ambitiøst, men nødvendig mål.

Fag: Geografi

Læs mere: Geografi: Bliv godt klædt på!

ABC - skolegang verden rundt

I dette materiale er der fokus på, hvad børn underviser i rundt om i verden - og hvorfor der er forskel fra land til land.

Fag: Dansk, natur og teknik, billedkunst

Læs mere: ABC - skolegang verden rundt

Børnesoldater

Dette materiale indgår i et tema om børnesoldater. Materiale omfatter: Metoder og øvelser, baggrundsinformation og supplerende materiale med links til andre websites om emnet.

Temaet er sammenskrevet og opdateret 2015 af Ellen Farr,

Læs mere: Børnesoldater