På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Materialerne herunder er beregnet for 8-10. klasse. Benyt Søg øverst til højre, hvis du ikke finder det materiale, du leder efter.  Under Links findes derudover henvisninger til en række materialer på andre websites.

Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Undervisningsforløb om flygtninge, årsager og vilkår. Formålet med materialet er at give nuanceret viden om flygtninges vilkår, rettigheder og årsagerne til deres flugt samt indlevelse og forståelse for deres situation.

Fag: Samfundsfag , historie, dansk ,geografi, filmkundskab

Læs mere: Hvad er en flygtning og årsager til flugt ?

Grønlands historie - en metodeopgave

Grønlands historie

Oversigtsopgave til gennemgang af Grønlands udvikling. 

Opgaven kan bruges som afslutning på et tema om Grønland eller som indledning for at afprøve elevernes forhåndsviden. Metode:Print arket ud- klip det i stykker  med hver bullet på en strimmel. Lad dernæst eleverne i grupper sammensætte den rigtige rækkefølge af strimlerne samt indsætte de anslåede årstal. Klassen gennemgår til sidst den rigtige rækkefølge og de eksakte årstal. Metoden betyder at eleverne får et sikrere overblik over historiens faser og husker udviklingen bedre.

 af Ellen Farr

Svarene findes nederst.

Læs mere: Grønlands historie - en metodeopgave

Mellemøsten- en region med mange nuancer

Målet med dette materiale for overbygningen er at vise de mange sider af Mellemøsten. Materialet indeholder faglige indfaldsvinkler til regionen.

Fag: Dansk, historie, samfundsfag, geografi, kristendomskundskab

Læs mere: Mellemøsten- en region med mange nuancer

Hallo-Danmark

Dette er et katalog, der indeholder idéer til at arbejde med mangfoldighed på 7. – 10. klassetrin.

Materialet er udarbejdet af Ellen Farr for Hallo Danmark.

Fag: Samfundsfag , historie, dansk ,geografi, filmkundskab

Læs mere: Hallo-Danmark

Tema om Gadebørn

Dette materiale om gadebørn i forskellige lande kan benyttes til projektarbejde eller tematisk forløb i samfundsfag, geografi eller dansk.

Læs mere: Tema om Gadebørn

Geografi: Bliv godt klædt på!

Målet med materialet er at eleven skal kunne orientere og engagere sig i den ny kulturelle og økonomiske verdensordenKortøvelser med globale perspektiver.

Fag: geografi, samfundsfag

Læs mere: Geografi: Bliv godt klædt på!