På lærermenuen præsenteres undervisningsmaterialer og artikler medbeskrivelser, metoder og idéer om globale og interkulturelle emner. En del har vi selv udviklet, en del er overtaget fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirkes undervisningssider, EVAM samt Global.dk. Nogle er gamle materialer men vi har fornyet links og kun bibeholdt dem vi stadig finder inspirerende og anvendelige.

Noget materiale indgår i større samlinger, f.eks. Global Undervisning og Globale temaer til ungdomsuddannelserne. De ligger imidlertid også samlede under Materialesamlinger i lærermenuen.

Anvend søgefunktionen hvis du mangler bestemte emner etc.

Materialerne herunder er beregnet for ungdomsuddannelserne. Benyt eventuelt Søg øverst til højre, hvis ikke du finder det materiale, du leder efter.  Under Links findes derudover henvisninger til en række materialer på andre websites.

Grønlands historie- en metodeopgave

 Grønlands historie

Oversigtsopgave til gennemgang af Grønlands udvikling. 

Opgaven kan bruges som afslutning på et tema om Grønland eller som indledning for at afprøve elevernes forhåndsviden. Metode:Print arket ud- klip det i stykker  med hver bullet på en strimmel. Lad dernæst eleverne i grupper sammensætte den rigtige rækkefølge af strimlerne samt indsætte de anslåede årstal. Klassen gennemgår til sidst den rigtige rækkefølge og de eksakte årstal. Metoden betyder at eleverne får et sikrere overblik over historiens faser og husker udviklingen bedre.

 af Ellen Farr

Svarene findes nederst.

Læs mere: Grønlands historie- en metodeopgave

Operation Dagsværk 2016- nye temaer

Hos Operation Dagsværk har vi i starten af 2016 været i Guatemala og samle spritny empiri. Igen i år har Operation Dagsværk produceret spændende UNDERVISNINGSMATERIALE lavet til dig helt GRATIS. I år har vi skræddersyet fire forskellige undervisningsforløb med unikke vinkler på temaerne FOLKEDRAB, TRAUMER OG NERVER, KULTUR OG IDENTITET, samt FATTIGDOM OG ULIGHED,, som tager udgangspunkt i det kernestoffet, der allerede undervises i på gymnasierne.

Læs mere: Operation Dagsværk 2016- nye temaer

WTO - verdenshandel

- det globale supermarkedImage

WTO handler om meget mere end EU's bananimport og forbud mod hormonbehandlet oksekød.

Materialet er udarbejdet af Mellemfolkeligt Samvirke og opdateres fra 2008 af Globalskole.

Læs mere: WTO - verdenshandel

Diskrimination

Temaet er udarbejdet af Ellen Farr til Kriminalforsorgens uddannelse af fængselsbetjente på Grønland , men vil egne sig overbygningen eller til de gymnasiale uddannelser i fx samfundsfag.

Temaet består af  3 dele:

1. En case om diskrimination i forbindelse med restaurationsbesøg til fortælling i klassen med efterfølgende diskussion samt en redegørelse for de gældende juridiske regler.

2. Et ark med korte redegørelser for forskellige sager/cases om diskrimination. Efterfulgt af korte redegørelser for Ligestillingsnævnets afgørelser i de enkelte sager

3. Baggrundsoversigt om de forskellige former for diskrimination i dansk forståelse.

Svar til Restaurantbesøget (bilag 2)

Læs mere: Diskrimination

Demokrati - Danmark set med andre øjne

Image

Denen danske grundlov eksisteret siden 1849. Men hvordan har vores demokrati det egentligt? Lægger vi mærke til det, hvor det kommer til udtryk? Og benytter vi muligheden for indflydelse, hvor den byder sig?

Materialet er udarbejdet af Mellemfolkeligt Samvirke og opdateres fra 2008 af Globalskole.

Læs mere: Demokrati - Danmark set med andre øjne

Racisme -ideer til forskellige fag

Undervisningsforløb om racisme. Dilemmaer om forforløbene er udarbejdet til SOS mod racisme af Ellen Farr og lærere fra SOS mod racisme 2010

Fag: Dansk, historie, samfundsfag.

Læs mere: Racisme -ideer til forskellige fag

Nutidens slaver

- fanget af gæld i NepalImage

Kamaiyerne i Nepal var endt i slaveri, fordi de ikke havde andet alternativ.

Materialet er udarbejdet af Mellemfolkeligt Samvirke og opdateres fra 2008 af Globalskole.

Læs mere: Nutidens slaver
Side 1 ud af 2